UYGULAYARAK ÖĞRETECEK DENES EĞİTİMLERİ BAŞLADI

UYGULAYARAK ÖĞRETECEK DENES EĞİTİMLERİ BAŞLADI

Çekmeköy Belediyesi’nin yeni nesil eğitim projesi DENES (Deneysel Eğitim Sistemi) ilk eğitim dönemine 1080 öğrenci ile başladı.

EĞİTİM - 2020-02-10 11:04:30

DENES kısa ismi ile hayata geçirilen Deneysel Eğitim Sistemi projesi, Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz’ın ev sahipliğinde Turgut Özal Kültür Merkezi’nde yapılan tanıtım toplantısı ile resmi olarak başladı.   10-18 yaş aralığındaki Çekmeköylü gençlerin teoride aldıkları bilgileri pratiğe çevirme imkanı bulacakları eğitim atölyeleri hafta sonları eğitime açık olacak. 1080 öğrenci ile başlayan projede Hobi Kulübü, Deneyimsel Öğrenme Kulübü, Bilim ve Teknoloji Kulübü, Kültür Sanat Kulübü olmak üzere dört ana alanda 14 farklı atölye bulunuyor. Projeye kayıt olan öğrencilere Çekmeköy içindeki kültür merkezlerinde kurulan sınıflarda yıl boyunca düzenli eğitimler verilecek.

Proje tanıtım toplantısında salonu dolduran öğrencilerin sevgi gösterileri kürsüye çıkan Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, “Sevgimiz karşılıklı, keşke anne babalarınızda aramızdaki muhabbeti görse. Allah size sağlıklı, uzun ömürler versin,” diyerek sözlerine başladı. Başkan Poyraz,” İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün iş birliği ile hayata geçirdiğimiz bu projemize ilk olarak 1080 öğrencimizle başlıyoruz. Yapımı devam eden kültür merkezleri ve köy konakları tamamlandığında öğrenci sayımız daha da artacak. Milli Eğitim Bakanlığı müfredatı ile eş zamanlı ilerleyecek eğitimlerimizde okulda gördüğünüz teorik eğitimleri pratiğe dökme imkanı bulacaksınız. El becerilerinizin yanında üretici düşüncelerinizi geliştirebileceğiniz ahşap ve epoksi dersleri, okuldaki derslerinize yardımcı olacak sınıflar ve kültür sanat alanında kadim medeniyetimizin kültürel miraslarını yaşatmak için verilecek sanat eğitimleri ile hafta sonlarınızı iyi değerlendirebileceğiniz bir sistem kurduk,” dedi.

Tanıtım toplantısında konuşan Çekmeköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Aktaş da Bakanlığın 2023 hedefleri ile birebir örtüşen bu proje ve okullardaki fiziki iyileştirmelere verilen destek nedeniyle Belediye Başkanı Ahmet Poyraz’a teşekkür etti.

 

Kulüpler ve Atölye içerikleri 

Bilim ve Teknoloji Kulübü’nde; Robotik Kodlama, Uzay ve Havacılık, 3D Tasarım ve Biyo Tasarım atölyeleri yer alıyor. İstanbul Kalkınma Ajansı tarafından da desteklenen atölyelerde öğrencilerin bilgi ve becerilerinin, bilimsel düşünme ve problem çözme yeteneklerinin geliştirilmesi amaçlanıyor. Bu atölyelerde gençler, evrenin sırlarını çözmeye çalışacak, geleceğin lisanı olan kodlamayı öğrenecek ve teknolojik tasarımlar yapacaklar. 

Deneyimsel Öğrenme kulübünde 4., 5.,  6. ve 7. Sınıf öğrencileri için Matematik, Yabancı Dil, Fen Bilimleri ve Türkçe; 3. ve 4. sınıflar için Mental Aritmetik Atölyeleri yer alıyor.

Hobi Kulübü’ndeki Ahşap ve Epoksi Atölyeleri’nde; gençler nesneye şekil vermeyi, özgün ürünler tasarlamayı ve farklı bakış açıları kazanmayı öğrenecekler. El becerisini geliştiren gençler sanatın ve zanaatın inceliklerini anlayacaklar.

Kültür Sanat Kulübü’ndeki Edebiyat, Şiir ve Sinema Atölyeleri’nde;   şiir, hikaye ve romanın yanı sıra çağımızın görsel sanatı sinemaya dair birçok bilgi aktarılacak.

DİĞER HABERLER