ÜMRANİYE, FESTİVAL MİSAFİRLERİNİ AĞIRLAYACAK

Ümraniye, Türkiye’nin kültürel mirasını sanatın renkleriyle buluşturan İstanbul Kültür Yolu Festivali etkinliklerinde binlerce ziyaretçiyi ağırlayacak. 28 Eylül-6 Ekim tarihleri arasında gerçekleşecek olan festivalin Ümraniye’deki etkinliklerinde; konserler ve sergilerin yanı sıra pek çok çocuk etkinliği de yer alacak.

KÜLTÜR - SANAT - 2024-09-28 14:41:33

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından düzenlenen, Türkiye’nin 7 bölgesinde ve 16 şehrinde yapılması planlanan Kültür Yolu Festivali’nin İstanbul ayağı başladı. 28 Eylül-6 Ekim tarihleri arasında İstanbul’da gerçekleşecek olan etkinliklere Ümraniye ev sahipliği yapacak.

Dört yıl önce başlayan Türkiye Kültür Yolu Festivali’nin 13. durağı, dünyanın en gözde kentlerinden biri olan İstanbul olacak. 28 Eylül’de başlayacak ve 9 gün sürecek olan festivalde, etkinlik sayısının 500’ü geçmesi planlanıyor.

AKM’de düzenlenen İstanbul Kültür Yolu Festivali Tanıtım Toplantısı'nda konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, “İstanbul, 2024 yılının 13. durağı, ancak bu eşsiz kültür-sanat yolculuğunun başladığı yer olmasıyla da ayrı bir öneme sahip. Ve tabii Türk-İslam medeniyetinin payitahtı ve dünya tarihinin, muhtemeldir ki en gözde kenti olarak muazzam bir geçmişi, dünyanın en özel medeniyet miraslarını barındırıyor. Bütün bu zenginliği bir kez daha kültür ve sanatın bin bir rengiyle bezeyip gözler önüne sereceğiz" dedi.

İstanbul’un farklı yerlerinde gerçekleşecek olan festivalde; konserlerden sergilere, tiyatrodan opera ve bale gösterilerine, söyleşilerden atölyelere, çocuk etkinliklerinden dijital sanatlara kadar yüzlerce etkinlik yer alacak.

Ümraniye Millet Bahçesi’nde gerçekleşecek olan konserler arasında:

28 Eylül’de Oğuzhan Koç,

29 Eylül’de Ekin Uzunlar,

30 Eylül’de Gökhan Türkmen,

1 Ekim’de Derya Uluğ,

2 Ekim’de Simge,

3 Ekim’de Haluk Levent,

4 Ekim’de Ferhat Göçer,

5 Ekim’de Ebru Yaşar

6 Ekim’de Alişan yer alacak. Ayrıca Ümraniye Belediyesi yerleşkesi önünde çocuklar için de eğlenceli etkinlikler yer alacak.

 

Kültür Festivali’nin etkinliklerine, https://kulturyolufestivali.com sitesinden ulaşılabilir.

 
Günün Diğer Haberleri