Çavuşbaşı Bölgesi’nin imar planı çalışmaları için gerekli olan ve aynı zamanda doğanın korunmasını sağlayan “Ekoloji Temelli Bilimsel Araştırma Raporu (ETBAR)” bir diğer adıyla “Sit Derecelendirmesi” Resmî Gazete’de yayımlandı ve bu gelişmeyle hem doğa kesin bir şekilde koruma altına alındı, hem de bu bölgede yaşayan vatandaşlar için uzur süredir üzerinde çalışılan imar sürecinde önemli bir aşamaya gelindi.
İmar Planlarının Önü Açıldı
Çavuşbaşı sakinlerini sevindiren bu gelişme ve geçen yıl yürürlüğe giren “Elmalı 1-2 Barajı Havza Koruma Planı” ile birlikte bölge halkının uzun yıllardır beklediği “1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı’nın” yapılmasının önü açıldı.
Beykoz Belediyesi, onaylanan ve hazırlanan çalışmalara yönelik vatandaşlara doğru ve güvenilir bilgi vermek üzere Çavuşbaşı bölgesinde bir iletişim merkezi açtı.
Çiftlik Mahallesi’nde kurulan, bünyesinde şehir plancıları ve teknik personellerin görev yaptığı merkezde, hafta içi 10:30-15:30 saatleri arasında vatandaşların taşınmazlarına dair imar planı süreçleriyle ilgili merak ettikleri konular yanıt buluyor.
Hangi Bilgiler Veriliyor?
Merkeze gelen vatandaşlar taşınmazlarına dair, tapu (ada-parsel) ya da adres bilgilerini görevlilere beyan etmeleri halinde;
1995 Tarihli Doğal Sit Haritası’ndaki durum,
04.12.2020 Tarihinde Çevre ve Şehircilik Bakanlıığı tarafından onaylanan Çavuşbaşı ve Görele Mahalleleri Etabı Doğal Sit Alanı’ndaki durum ve
Elmalı 1-2 Barajı Havzası Koruma Kuşağı’ndaki durum hakkında bilgi alabiliyor.
Çavuşbaşı İmar İletişim Merkezi imar planlarının hazırlık ve onay süresi boyunca vatandaşlara hizmet verecek.
Çavuşbaşı İmar İletişim Merkezi
Adres: Çiftlik Mahallesi, Çavuşbaşı Cumhuriyet Caddesi, No:229/C, Beykoz.